zaterdag 25 mei 2013

opa andre en oma marjolein

Nadat oma Riet was vertrokken kwamen opa en oma uit Middelburg aan in Brisbane. We hadden het leuke plan om ze met de kids op te halen op het vliegveld (als verrassing) want ze landden zo vroeg, dat de kinderen daarna naar school zouden kunnen en nog op tijd zijn ook! Helaas liep het wat anders, want de koffer met de rookworst, de Linda, de bitterkoekjes etc was kwijtgeraakt. Later bleek deze in Gladstone te zijn gearriveerd en werd hij keurig bij ons thuis bezorgd.
Opa en oma waren precies op tijd voor Abels verjaardag.Abel had natuurlijk op school getrakteerd, en een paar weken later zijn kinderfeestje gevierd. Met zijn kinderfeest zijn we gaan schaatsen op een ijsbaan hier in de buurt. Tijdens het feestje kregen de kinderen ook schaatsles. Het was leuk, maar ook erg nat! Op het ijs lag ongeveer 2 cm water, dus als je viel was je kleddernat.
Opa en oma zijn na een weekend logeren vertrokken met Martijns auto, in zuidelijke richting, om daar Australie te gaan bekijken.
Bijschrift toevoegen
Na Abels verjaardag was Maurits aan de beurt.'s Ochtends, na zijn cadeaus, hebben we eerst zijn spenen weggedaan. Hij had donders goed door wat er gaande was en wilde eerst niet meewerken, maar uiteindelijk heeft hij het toch gedaan. We hadden de 2 spenen ieder aan 2 grote gasbalonnen gebonden en deze opgelaten. Direct hierna begon het arme ventje allerlei manieren te bedenken hoe we ze terug konden krijgen: de helikopter van de politie of de helikopter van de lifesavers/ oma Riet in het vliegtuig naar Nederland...ze zouden ze allemaal kunnen pakken voor hem. Daarna zijn we naar Manly gegaan en hebben we daar gelunched en een taartje gegeten voor zijn verjaardag. Helaas werd hij de week daarop ziek, dus toen was het wel extra moeilijk om zonder speentje te gaan slapen.
Na 4 weken kwamen opa en oma terug en hebben ze weer een paar nachtjes bij ons geslapen.Daarna zijn ze weer vertrokken. Dit keer in noordelijke richting. Maurits vond het niet leuk dat ze Martijns auto meenamen en vroeg iedere ochtend waar het autootje nu was.
In de paasvakantie zijn we naar Cairns gevlogen. Daar waren opa en oma ook (met de auto) en hebben we samen gelogeerd op een vakantiepark.

Natuurlijk hebben we het Great Barrier Reef bezocht. Leuke tocht, waar wij konden snorkelen etc. terwijl de kinderen op een eiland vermaakt werden met schattentocht. We zijn ook met de kabelbaan de berg op naar Kurunda. Kurunda viel erg tegen, maar de tocht met de kabelbaan was mooi. En halverwege kon je steeds uitstappen om het regenwoud te bekijken. Terug zijn we met een treintje gegaan.
Verder hebben de kinderen op het park veel gezwommen in de zwembaden, in de speeltuintjes gespeeld, skelters gehuurd. Ze hebben zich goed vermaakt.
Helaas kon ik niet zwemmen: net voor de paasvakantie even langs een dokter gegaan voor een moedervlekcheck. Hij begon op mijn schouder en is daar ook maar gelijk gestopt. 2 Interessante plekken, waarvan een biopsie is genomen. Daarna keek hij niet meer verder. Direct de volgende dag werd ik al terug gebeld dat het niet goed was (melanoom) en ik moest direct naar de skin clinic. De dokter van de skinclinic heeft me die dag tussen de patienten op het operatierooster geschoven, zodat er direct gesneden kon worden. Lange, grote diepe snee!  Veel onderhuidse hechtingen, en natuurlijk gewone hechtingen, antibiotica voor 10 dagen en niet zwemmen! Ik ben niet in het zwembad geweest (met al die kinderplasjes) maar in de zee zwemmen kon volgens mij geen kwaad.
We zouden de uitslag krijgen als de hechtingen eruit gehaald zouden worden. Dus het was die vakantie best even spannend, want wat als ze niet alles eruit hadden kunnen snijden?
Na de vakantie naar (een andere) dokter -mijn dokter was op vakantie-  en gelukkig was de uitslag goed. Alles was schoon.....Totdat ik voor de volgende moedervlek ging: toen was mijn eigen arts er weer en wist te vertellen dat de melanoom zo groot was geweest dat ze toch niet genoeg hadden weggesneden. Dus nog een keer het mes erin, omdat ze niet aan de aanbevolen centimeter eromheen zaten.......Afgelopen week nog een andere moedervlek weg laten halen -geen melanoom, maar toch ook geen lieverdje; moest dus ook weg- en voorlopig ben ik even klaar. Nu moet ik iedere drie maanden terug op controle

In april hebben we ook Koninginnedag gevierd. In Brisbane werd een feest gegeven voor koninginnedag. Voorgaande jaren deden ze dit alleen 's avonds, maar dit jaar voor het eerst ook 's middags, zodat de kinderen ook mee konden komen. Zaklopen, koekhappen, sjoelen, spijkerpoepen, kleedjesmarkt; Ze hebben alles gedaan. De volgende dag zijn we naar Prins Willem Alexander village gegaan. Een retirement village. Allemaal nederlandse huisjes met nederlandse bejaarden en....groot feest. Was erg druk (mensen kwamen met bussen tegelijk) en erg leuk. Hoogtepunt voor deze mensen was het optreden van Mirusia. De zangeres die altijd met Andre Rieu optreedt. Haar moeder werkt daar en zij is daar praktisch opgegroeid. Heeft daar als kind altijd veel gezongen en kwam nu speciaal om wat liedjes te zingen. Hierna moest ze direct in het vliegtuig om in Nederland op koninginnedag te zingen.
 


1 opmerking:

  1. Yes!!! Weer een update! Ook al is dit allemaal "oud nieuws" we vinden het zóóóóóó leuk om jullie te kunnen blijven volgen down under........

    BeantwoordenVerwijderen