zaterdag 25 mei 2013

kamperen

In december zouden we gaan kamperen. Helaas is dit toen letterlijk in het water gevallen. Moesten we het cancellen omdat het zo hard regende en stormde. Eindelijk waren we nu zover dat het er dan echt van ging komen. Natuurlijk eerst het weer gecheckt. Byron Bay -daar wilden we naartoe gaan- zou bewolkt zijn. Dan maar de andere kant op. Ongeveer 2 uurtjes rijden van Brisbane (noordelijk) kwamen we in Coolum. Een leuke camping in de duinen.
Tent opgezet en de kids konden gaan spelen. Een heerlijke camping, ze liepen zo het strand op en konden overal spelen. Overdag was het geweldig. Heerlijk weer. leuk plaatsje. (Bewaakt) strand, speeltuin en een boulevardje met terasjes. Jammergenoeg werd het erg koud zodra de zon weg was. Had nooit kunnen denken dat ik in Australie met 4 lagen kleren zou zitten (nou ja, rondjes lopen, want ik moest in beweging blijven anders zou het nog kouder zijn) en het dan nog koud hebben. De nachten waren heel koud. Met kleren aan in je slaapzak. Maurits kon zichzelf echt niet warm houden en kroop aan het begin van de nacht bij mij. Voor mij ook wel lekker, want ik had het ook nog koud, maar met twee mensen in een 1 persoons mummyslaapzak zeer krap. Twee nachten nauwelijks geslapen.

Zondag hebben Jasmijn en Abel een surfles gehad. Het begin van de les heb ik gezien (vooral op het strand zitten en kletsen over vanalles) maar daarna moest ik terug naar de tent om deze af te breken en in te pakken. Toen ik ze om half elf op kwam halen zaten ze weer in het zand te kletsen. Jasmijn had de golven toch wel eng gevonden en ze had het koud; wilde dus niet meer het water in. Abel volgde al snel..... kort lesje dus. Misschien dat we het in het voorjaar nog eens proberen. Wij willen het ook graag een keer proberen en als ze willen mogen zij dan ook nog een les.
                      
Nu nog een week of drie naar school en dan hebben Jasmijn en Abel vakantie. Jasmijn krijgt maandag een nieuwe juf. Haar meester gaat4 jaar met verlof om voor zijn kids te zorgen. Erg jammer, want het was een goede meester en iedereen had het erg naar zijn zin in de klas. 19 Juni stappen we in het vliegtuig en komen we naar Nederland.

1 opmerking: