zondag 20 januari 2013

nippers

We zijn er bijna.....nog anderhalve week en de school gaat weer beginnen.
De kinderen vermaken zich uitstekend- liggen bijna de hele dag in het zwembad, bouwen hutten en maken vooral veel rommel ;-), maar ze vinden het ook wel leuk om weer naar school te gaan.
Nieuwe klas, nieuwe juf en nieuwe kinderen. De boeken, pennen, stiften, lijmstiften, mappen etc etc zijn deze week binnen gekomen. Nu alleen nog checken of de sportschoenen nog passen en dan zijn ze er helemaal klaar voor.

Afgelopen week was het lekker warm; zo tussen de 30 en 35 graden. Toch wel erg warm. Te warm om naar het strand te gaan. Daar heb je alleen schaduw van je tentje/ parasol, terwijl je thuis goed in de schaduw kunt zitten en natuurlijk lekker in het zwembad kunt plonzen.

Jasmijn en Abel hebben afgelopen week meegedaan met een vakantie programma van de little life savers. (Hier beter bekend als 'nippers') Doel van dit programma is de kinderen bewust te maken van de gevaren op het strand/zee en hoe ze veilig kunnen zwemmen. Ze vonden het allebei erg leuk. Het was wel vroeg - iedere dag om 8 uur 's ochtends beginnen- , maar eenmaal daar hadden ze het goed naar hun zin. Allerlei spelletjes op het strand en in het water. Spelletjes om de vlaggen en seinen van de strandwachten te leren kennen. In het water ook veel spelletjes. Oefenen met rescueboards en rescuetubes etc etc.Maurits bleef thuis met oma Riet, want zomaar 2.5 uur daar rondlopen zou niet zo leuk voor hem zijn. Ik moest daar blijven......dus iedere ochtend ergens koffie scoren en deze heeeeel langzaam in de schaduw opdrinken.

Grappig detail was dat zowel Jasmijn als Abel met nederlandse kinderen in de groep zaten. Deze kinderen zitten al op de Nederlandse school, dus is het straks minder spannend om te beginnen omdat ze al iemand in hun klas kennen.
Abel vond de nippers zo leuk, dat hij volgend jaar voor het echte werk wil gaan; de nippers aan de Gold Coast, waar je met je plank de golven in moet. Golven waren op Southbank natuurlijk niet te vinden.

 Zaterdag wilden we bij een autowinkel een rek voor het autodak ophalen; startte de auto niet. De hulpservice gebeld, bleek de accu helemaal op de zijn. De meneer heeft hem opgeladen, zodat we er ongeveer een week mee kunnen rijden, maar dan moest hij vervangen worden. Ik moest nog wel boodschappen doen, dus die maar gedaan met Martijn op de parkeerplaats in de auto met draaiende motor. Achteraf goed geweest, want de volgende morgen startte hij weer niet. Het opladen voor een week was dus niet zo goed gelukt. Toen maar iemand laten komen die er
 direct een nieuwe accu in heeft gezet.
Daarna konden we op weg naar Seaworld. We hebben tenslotte jaarkaarten en we hadden bedacht dat het daar wel lekker fris zou zijn.
Seaworld ligt op een soort schiereiland in zee, dus in ieder geval een lekker fris windje.
Dit was ook zo. Het was niet erg om nat te worden door alle waterattracties; je was zo weer droog door de zon en wind. Voor oma Riet ook een jaarkaart geregeld (dat is goedkoper dan 2x entree betalen) dus moet ze er deze vakantie
 waarschijnlijk nog een keer aan geloven en mee naar Wet and Wild of Movieworld.

Het autorek is inmiddels geregeld. We hebben de tent uitgeprobeerd en zijn nog bezig met de laatste essentiele dingen te kopen om te kunnen kamperen. Volgend weekend gaan we (ouderwets) kamperen -zoals een goed Aussie- op Straddie. Ik weet niet of oma het echt zo leuk vindt, maar ze heeft zelf gezegd dat het haar niet uitmaakte. Daar ligt ze dan, 65 en op een luchtbedje. Moet kunnen toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten